Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
13.01.20r.
|
Ryż na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, twarożkiem i świeżą bazylią.
Herbata z cytryną .
|
Zupa jarzynowa.
Spaghetti bolonese.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
14.01.20r.
|
Chleb amarantus z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Pączek z marmoladą, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Filet z miruny w cieście, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek.
|
ŚR.
15.01.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, schabem z kotła i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa fasolowa.
Naleśniki z białym serem podsmażane.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
CZW.
16.01.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem tartym i pomidorem.
Kawa zbożowa. Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot wieloowocowy.
|
PT.
17.01.20r.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym mleko.
Herbata z cytryną
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku.
Herbata miętowa.
|
Zupa ryżowa.
Bigos z kapusty mieszanej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
PN
20.01.20r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka zwykła z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z szynki na gorąco z ketchupem, chleb zwyczajny z masłem i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
WT.
21.01.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, serkiem topionym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na gęsto na mleku, winogrona.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Filet z piersi kurczaka w białym sosie, sur. marchewka zasmażana.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
22.01.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli wędzonej, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, mandarynka.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Łazanki z kapustą świeża i kiełbasą.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
CZW.
23.01.20r.
|
Chleb razowy z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe, kiwi.
Herbata z cytryną i
imbirem.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot z malin i jabłek.
|
PT.
24.01.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Ruskie pierogi z okrasą.
Kompot z jabłek.
|