16-27.12.2019 r.
Opracowały:Katarzyna Górny
Wioletta Tokarska
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
16.12.19r.
|
Bułka wrocławska z masłem i miodem, mleko, cząstki jabłka.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z tuńczyka, jajek i ogórka kiszonego.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa cebulowa.
Piersi z kurczaka w białym sosie z makaronem pełnoziarnistym, sur. sałata lodowa w sosie winegret.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
17.12.19r.
|
Chleb razowy z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Filet z miruny w cieście, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka.
Kompot z malin i gruszek.
|
ŚR.
18.12.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarożku i świeżej bazylii, słupki kalarepki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Babka, mandarynka.
Herbata owocowa.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
CZW.
19.12.19r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą i karkówką pieczoną ( wyrób własny).
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z bitą śmietaną.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PT.
20.12.19r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Barszcz czerwony na zakwasie.
Krokiety z kiszoną kapustą z mięsem i pieczarkami.
Kompot jabłkowy.
|
PN
23.12.19r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i dżemem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
24.12.19r.
25 -26. 12.19r.
|
Wigilia.
Boże narodzenie.
|
PT.
27.12.19r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i twarożkiem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot wieloowocowy.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|