30.12 3019 - 10.01.2020
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna PIątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
30.12.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem tartym i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy na kompocie, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną .
|
Zupa ryżowa.
Kotlet mielony z ryby, jajek i natki pietruszki, ziemniaki, sur. szpinak ze śmietaną i czosnkiem.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
31.12.19r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, soplem wędzonym z kurczaka i papryką czerwoną.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron durum z sosem truskawkowym na jogurcie i śmietanie.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
ŚR.
01.01.20r.
|
Nowy Rok
|
CZW.
02.01.20r.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, cząstki gruszki, mleko. Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kapuśniak.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki z chrzanem.
Kompot z jabłek.
|
PT.
03.01.20r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską staropolską i ketchupem.
Herbata miętowa.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie z miodem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PN
06.01.20r.
|
Święto Trzech Króli
|
WT.
07.01.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, serkiem wiejskim i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
08.01.20r.
|
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą kruchą z kurczaka i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Makaron zapiekany z jabłkami i cynamonem z bitą śmietaną.
Kompot z truskawek.
|
CZW.
09.01.20r.
|
Chałka z masłem, , mandarynka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb razowy z masłem, żółtym serem, jajkiem i pomidorem.
Herbata z cytryną i
imbirem.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy.
Kompot z malin i jabłek.
|
PT.
10.01.20r.
|
Chleb amarantus z pastą z twarogu i makreli wędzonej z ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa koperkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|