Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
27.01.20r.
|
Chleb razowy z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Pół pomarańczy, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną .
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
28.01.20r.
|
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, piersią z kurczaka gotowaną, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata owocowa.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i ziemniakami.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym z miodem.
Kompot z truskawek.
|
ŚR.
29.01.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, pieczenią rzymską i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy na kompocie, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Barszcz czerwony na zakwasie.
Kotlet mielony z ryby, jajek i natki pietruszki, ziemniaki, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
30.01.20r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i twarożkiem z koperkiem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, karkówką pieczoną ( wyrób własny) i ketchupem.
Herbata miętowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron ryżyk z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot wieloowocowy.
|
PT.
31.01.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pasą z jajek i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną
|
Bułka drożdżowa z białym serem, sok jabłkowy.
|
Zupa ryżowa.
Pyzy z mięsem, sur. z czerwonej kapusty.
Kompot z malin i jabłek.
|
PN
03.02.20r.
|
Chałka z masłem, cząstki kalarepki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem i pastą Shreka
( biały ser, bazylia świeża).
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
04.02.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, wafelek zbożowo-ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z brokułów z makaronem.
Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, sur. sałata lodowa w sosie winegret.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
05.02.20r.
|
Ryż na mleku, bułka z sezamem z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą swojską, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
06.02.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Baton Müsli (wyrób własny), mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z pieczarek.
Kotlet schabowy, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z malin i jabłek.
|
PT.
07.02.20r.
|
Chleb amarantus z masłem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka ze świeżych owoców z jogurtem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki z chrzanem.
Kompot z jabłek.
|