Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
24.02.20r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, kiełbasą tatrzańską drobiową i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
Herbata z cytryną .
|
Zupa jarzynowa.
Łazanki ze słodką kapustą i kiełbasą.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
25.02.20r.
|
Chałka z masłem, kiwi.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb razowy z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Herbata owocowa.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Kotlet mielony z indyka, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
26.02.20r.
|
Zacierka na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą Shreka (twaróg, świeża bazylia).
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Ryba po grecku z ryżem.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
27.02.20r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, szpinakiem świeżym, kiełbasą swojską, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa ogórkowa.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot wieloowocowy
|
PT.
28.02.20r.
|
Chleb graham z masłem , pastą z jajek i szczypiorku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną
|
Kasza jaglana na gęsto z musem truskawkowym
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z malin i gruszek.
|
PN
02.03.20r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem, twarożkiem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z szynki na gorąco z ketchupem, chleb amarantus z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Makaron ryżyk zapiekany z jabłkami i z bitą śmietaną.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
03.03.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i czarną porzeczką, wafelek zbożowo- ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka podsmażane, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot z malin i gruszek.
|
ŚR.
04.03.20r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe, cząstki pomarańczy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Spaghetti bolonese.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
05.03.20r.
|
Rogal zwykły z masłem i dżemem truskawkowym.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka jarzynowa, chleb zwyczajny z masłem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa z białej kapusty z ziemniakami.
Karkówka w sosie z kaszą pęczak, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot wieloowocowy
|
PT.
06.03.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, szynką ze straganu i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. słupki kalarepki.
Kompot z jabłek.
|