01.06.- 12.06.2020
Opracowały: Katarzyhna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
01.06.20r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, szynka tradycyjną, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Czekolada.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
02.06.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, twarożkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe, truskawki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kapuśniak z młodej kapusty.
Piersi z kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
03.06.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na gęsto na mleku, morela.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z brokułów z ziemniakami.
Spaghetti bolonese.
Kompot z rabarbaru i truskawek.
|
CZW.
04.06.20r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, karkówką ( wyrób własny), słupki papryki.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grysikowa.
Leniwe kopytka z cukrem, sur. marchewka z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną.
Kompot z malin i gruszek.
|
PT.
05.06.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z makreli w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Koktajl truskawkowy, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i makaronem.
Gulasz z indyka, ziemniaki, sur. z bułką tartą.
Kompot z jabłek.
|
PN
08.06.20r.
|
Chleb graham z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, sur. z młodej kapusty, marchwi i jabłek.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
09.06.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka ze świeżych owoców z jogurtem.
Herbata z cytryną.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z rabarbaru .
|
ŚR.
10.06.20r.
|
Rogal zwykły z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szpinakowa z jajkiem.
Filet z miruny w cieście, ziemniaki, sur. rzodkiewka ze śmietaną i szczypiorkiem.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
CZW.
11.06.20r.
|
Boże Ciało
|
PT.
12.06.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem, pomidory koktajlowe.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Bigos z młodej kapusty z mięsem z indyka, ziemniaki.
Kompot z malin i gruszek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|