06-17.01.2025 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
06.01.25r.
|
Święto Trzech Króli
|
WT.
07.01.25r. |
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną. |
Mus owocowy, ciastka zbożowe.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
08.01.25r. |
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem. Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Ryż gotowany na mleku i zapieczony z jabłkami i cynamonem, bita śmietana.
Kompot z truskawek. |
CZW.
09.01.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i makreli wędzonej, pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną. |
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą, chrupki kukurydziane.
|
Zupa krupnik.
Spaghetti bolognese z mięsem i jarzynami.
Kompot wieloowocowy.
|
PT.
10.01.25r.
|
Chleb żytnio- razowy na miodzie z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną. |
Banan.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z jabłek. |
PN.
13.01.25r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym.
Herbata z cytryną. |
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, polędwicą sopocką, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata miętowa. |
Zupa kalafiorowa.
Makaron durum z serem białym i cukrem trzcinowym.
Mandarynka.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
WT.
14.01.25r. |
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną. |
Bułka drożdżowa z serem białym, winogrona.
Herbata owocowa.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami.
Sztuka mięsa w sosie własnym z cebulką, ziemniaki sur. z białej rzodkwi i marchwi ze śmietaną. Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
15.01.25r. |
Chleb graham z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa. |
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. marchewka z jabłkiem. Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
16.01.25r. |
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, szynką drobiową, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną. |
Budyń z kaszy jaglanej z bakaliową posypką, cząstki pomarańczy.
|
Zupa buraczkowa.
Filet z dorsza w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchewki i jabłek.
Kompot z jabłek.
|
PT.
17.01.25r. |
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
|
Zupa koperkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z truskawek i gruszek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym
|