Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
03.02.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem brzoskwiniowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa kapuśniak.
Makaron durum z serem białym i cukrem trzcinowym.
Jabłko.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
04.02.25r.
|
Chleb graham z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką , miodem i gorzką czekoladą ala straciatella chrupki kukurydziane.
|
Zupa grochowa z grzankami.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. marchewka z
brzoskwinią.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
ŚR.
05.02.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z rybki w pomidorach i jajek, słupki kalarepki.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babeczka ( wyrób własny), sok jabłkowy.
|
Zupa kalafiorowa.
Spaghetti bolognese z warzywami i mięsem.
Kompot z truskawek.
|
CZW.
06.02.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i suszonych pomidorów, marchewka do chrupania.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej, mandarynka.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
PT.
07.02.25r.
|
Chleb żytnio-razowy na miodzie z masłem, szpinakiem, polędwicą sopocką i ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa buraczkowa.
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
10.02.25r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą swojską i ogórkiem konserwowym.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa.
Leniwe kopytka z serem białym i cukrem, sur. marchewka z jabłkiem, żurawiną i słonecznikiem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
11.02.25r.
|
Jajecznica, chleb graham z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa z jogurtem.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem, sur. sałata lodowa w sosie winegret.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
12.02.25r.
|
Chałka z masłem, cząstki pomarańczy.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Pizza margherita, pomidory koktajlowe.
Lemoniada cytrynowa.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i makaronem gwiazdki.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka.
Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
13.02.25r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka, twarożek, świeża bazylia i kiełkami warzyw.
Herbata owocowa.
|
Zupa grysikowa.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. biała rzodkiew z marchewką i śmietaną.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
14.02.25r.
|
Chleb żytnio razowy na miodzie z masłem, sałatą, schabem pieczonym ( wyrób własny) , papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Mus owocowy, ciastka zbożowe.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Pierogi z serem białym i kaszą jaglaną, jogurt naturalny z waniliową nutą i miodem.
Kompot z truskawek i jabłek.
|