20.01-31.01.2025 r.
Opracowała Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
20.01.25 r.
|
Chleb tradycyjny z masłem , serkiem wiejskim ,rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa
Herbata z cytryną.
|
Baton zbożowy, kakaowy, cząstki pomarańczy, maślanka.
|
Zupa ryżowa.
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
21.01.25r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, chrupki kukurydziane.
|
Zupa fasolowa .
Kotlet pożarski, ziemniaki, sur. z pora, marchwi i jabłek.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
22.01.25r.
|
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Knedel z sosem truskawkowym na śmietanie i jogurcie naturalnym.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
23.01.25r.
|
Chleb żytnio –razowy na miodzie z masłem, jajkiem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto murzynek, kefir, mandarynka.
|
Zupa kapuśniak z ziemniakami i kaszą jaglaną.
Potrawka z kurczaka, ryż , sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
Pt.
24.01.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z soczewicy czerwonej, marchewki i sezamu, ogórek kiszony.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa jarzynowa.
Kluski z mięsem, sur. z czerwonej kapusty, kukurydzy i pora.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
27.01.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko pieczone z czekoladą.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Gulasz z indyka z kaszą bulgur, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek.
|
WT.
28.01.25r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka z sezamem z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb graham z masłem i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą.
Naleśniki z białym serem i cukrem pudrem, sur. marchewka w słupkach.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
29.01.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem, wafelek ryżowy.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z wiśni .
.
|
CZW.
30.01.25r.
|
Chleb żytnio- razowy na miodzie z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidor.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem , ciastka biszkopty.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron kokardki z piersią kurczaka i brokułem w sosie śmietankowym.
Kompot wieloowocowy.
|
Pt.
31.01.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i makreli wędzonej, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko, kefir.
|
Zupa krupnik.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z truskawek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|