14 - 25.10.2024 r.
Opracowała; Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
14.10.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata owocowa.
|
Batonik zbożowy kakaowy, śliwki.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. pomidory ze śmietaną .
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
WT.
15.10.24r. |
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
|
Zupa jarzynowa.
Ryż gotowany na mleku i zapieczony z jabłkami i cynamonem.
Kompot ze śliwek i gruszek. |
ŚR.
16.10.24r. |
Chleb żytnio-razowy z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną. |
Jogurt naturalny z bananem i czarną porzeczką, ciastka biszkopty.
|
Zupa grochowa.
Spaghetti bolognese.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
17.10.24r.
|
Chałka z masłem, cząstki gruszki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Pizza z żółtym serem i pomidorem.
Sok jabłkowy.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. z kiszonego ogórka , marchwi i pietruszki.
Kompot z truskawek. |
PT.
18.10.24r.
|
Chleb graham z masłem, pastą Shreka ( twarożek, świeża bazylia), pomidory koktajlowe.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną. |
Talerz warzyw (ogórek zielony, papryka czerwona , rzodkiewka, marchewka, kalarepka), dip jogurtowy.
|
Zupa krupnik.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z kiełbasą, mięsem i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
21.10.24r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa węgierska z mięsem i czerwoną papryką.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem.
Jabłko.
Kompot z truskawek.
|
WT.
22.10.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, chrupki kukurydziane.
|
Zupa kapuśniak.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. kalafior z bułka tartą.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
ŚR.
23.10.24r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem brzoskwiniowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką z kurczaka i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i makaronem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
24.10.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarogu i makreli wędzonej, ogórek konserwowy.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy, słupki kalarepki, maślanka truskawkowa.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. buraczki zasmażane.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
25.10.24r.
|
Chleb żytnio- razowy na miodzie z masłem, sałatą, kiełbasą lisiecką i papryką czerwoną.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa ogórkowa.
Zapiekanka szpinakowo- brokułowa z makaronem, piersią kurczaka i żółtym serem.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|