22.04-03.05.2024 r.
Opracowała: Katyarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
22.04.24r.
|
Chałka z masłem, pół jabłka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron kokardki ze szpinakiem, piersią z kurczaka i twarożkiem.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
WT.
23.04.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, ogórek zielony.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym z owocami, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Gulasz wołowy z kaszą bulgur, sur. z czerwonej kapusty, kukurydzy i pora.
Kompot z rabarbaru i gruszek.
|
ŚR.
24.04.24r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów.
Herbata owocowa.
|
Zupa z fasolki szparagowej.
Ryż gotowany na mleku i zapieczony z jabłkami, bita śmietana.
Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
25.04.24r.
|
Chleb żytnio-razowy z masłem, żółtym serem i papryką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką (wyrób własny),
kefir.
|
Zupa grysikowa.
Polędwica z dorsza w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek.
|
Pt.
26.04.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą Lisiecką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Barszcz czerwony zabielany na zakwasie.
Krokiety z serem i pieczarkami.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PN.
29.04.24r.
|
Makaron na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną
|
Chleb tradycyjny z masłem i twarożkiem na słodko, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Kaszotto z indykiem, jarzynami i zielonym groszkiem i pieczarką, sur. ogórek kons.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
WT.
30.04.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym zapiekanym i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton owsiany, truskawki.
|
Zupa szpinakowa z ryżem.
Kotlet pożarski, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z rabarbaru i jabłek.
|
ŚR.
01.05.24r.
|
Święto Pracy
|
CZW.
02.05.24r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makrelą w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem ryżyk.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
Pt.
03.05.24r.
|
Święto Konstytucji 3 Maja
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|