25.03-05.04.2024 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
25.03.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy na kompocie z owocami, ciastka biszkopty.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Kaszotto z indykiem, jarzynami ,zielonym groszkiem i pieczarkami, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
WT.
26.03.24r.
|
Chałka z masłem, mandarynka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, słupki papryki.
Herbata miętowa.
|
Zupa grysikowa.
Pałki z kurczaka podsmażane, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
27.03.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa grochowa.
Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym
Kompot z jabłek.
|
CZW.
28.03.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem konserwowym.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Babka cytrynowa ( wyrób własny), kefir, słupki marchewki.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, marchewki i koperku.
Kompot ze śliwek .
|
Pt.
29.03.24r.
|
Makaron na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb żytnio –razowy na miodzie z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata owocowa.
|
Zupa buraczkowa.
Śledź z jabłkiem i cebulką w sosie śmietanowym, ziemniaki.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PN.
01.04.24r.
|
Poniedziałek Wielkanocny
|
WT.
02.04.24r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, słupki papryki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
03.04.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z fasoli i jabłka, ogórek kiszony.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, chrupki kukurydziane.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kotlet z piersi kurczaka , ziemniaki, sur. marchewka z jabłkiem.
Kompot z malin i jabłek.
|
CZW.
04.04.24r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka ( twarożek, świeża bazylia), pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Mus owocowo- warzywny, ciastka zbożowe.
|
Zupa krupnik.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
Pt.
05.04.24r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka zwykła z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, szynką z liściem i ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa brokułowa.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|