Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
27.03.23r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz czerwony na zakwasie.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Mandarynka.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
28.03.23r.
|
Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidor.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, kefir.
|
Zupa ryżowa.
Kiełbasa biała w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
29.03.23r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, cząstki jabłka.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i makreli wędzonej , pomidor koktajlowy.
Herbata owocowa.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
30.03.23r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, żółtym serem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą a’la straciatella, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Zupa kapuśniak.
Kotlet schabowy, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, pomidora i pora.
Kompot z truskawek.
|
PT.
31.03.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kiełbasą Lisiecką i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kiwi, ciastka zbożowe z suszoną morelą.
|
Zupa fasolowa.
Leniwe kopytka z serem białym i cukrem, sur. słupki kalarepki.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PN
03.04.23r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem i powidłami śliwkowymi, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron kokardki z piersią kurczaka, twarożkiem i szpinakiem.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
04.04.23r.
|
Chałka z masłem, mandarynka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa z ryżowa.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
05.04.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Żurek domowy z jajkiem .
Knedel z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
06.04.23r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, żółtym serem i pomidorem i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, ciastka biszkopty.
|
Zupa ufoludkowa z brokułami, zielonym groszkiem i płatkami migdałowymi, grzanki.
Potrawka z kurczaka z kaszą jaglaną, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
07.07.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z soczewicy czerwonej, marchewki i sezamu.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babka piaskowa, cząstki pomarańczy.
Herbata owocowa.
|
Zupa jarzynowa.
Śledź z jabłkiem w śmietanie, ziemniaki.
Kompot truskawek.
|