24.04-10.05.2023 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
24.04.23r.
|
Kasza jaglana na mleku, bułka grahamka z masłem i dżemem brzoskwiniowym, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka
(twarożek, świeża bazylia) i z pomidorem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
25.04.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i czarną porzeczką, wafelek ryżowy.
|
Zupa ogórkowa.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
26.04.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Herbata owocowa.
|
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką ( wyrób własny).
Kakao.
|
Zupa krupnik.
Karkówka w sosie, ziemniaki, sur. sałata lodowa z sosem winegret.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
CZW.
27.04.23r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka wrocławska z masłem i
pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Mandarynka.
Kompot z jabłek.
|
PT.
28.04.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
|
Zupa ryżowa.
Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną.
Kompot z truskawek.
|
CZW.
04.05.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, twarożkiem i pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym.
|
Zupa kalafiorowa.
Potawka z kurczaka z jarzynami , ryż brązowy, sur. z kapusty pekińskiej z marchewką i koperkiem.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
PT.
05.05.23r.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kiełbasą Lisiecką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babka, cząstki gruszki.
.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem. Leniwe kopytka z serem białym i cukrem, sur. marchewka z jabłkiem, żurawiną i słonecznikiem.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
08.05.23r.
|
Zacierka na mleku, bułka z sezamem z masłem , powidłami śliwkowymi, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
|
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Gulasz z indyka z kaszą bulgur, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot z jabłek.
|
WT.
09.05.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy z orzechami, kefir.
|
Zupa kapuśniak.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
Śr.
10.05.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kurczakiem gotowanym i papryką czerwoną.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa fasolowa.
Naleśniki zapiekane z twarożkiem i musem truskawkowym.
Kompot z wiśni .
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|