10-12.04.2023 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
10.04.23r.
|
Poniedziałek Wielkanocny
|
WT.
11.04.23r. |
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Pół pomarańczy, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot z wiśni.
|
ŚR.
12.04.23r. |
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem, pomidor koktajlowy.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem.
|
Zupa kalafiorowa.
Klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot truskawek i gruszek.
|
CZW.
13.04.23r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, twarożkiem i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa krupnik.
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą.
Kompot wieloowocowy.
|
PT.
14.04.23r.
|
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Rosół drobiowy z makaronem gwiazdki.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PN
17.04.23r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka z tuńczykiem, ryżem, ananasem, papryką i kukurydzą, chleb tradycyjny z masłem.
Herbata z cytryną .
|
Zupa jarzynowa.
Spaghetti bolognese.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
18.04.23r.
|
Chleb graham z masłem, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Strucla z białym serem, mandarynka.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
19.04.23r. |
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem, twarożkiem i szczypiorkiem, marchewka do chrupania.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z indyka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa węgierska z mięsem, papryką i pomidorem.
Makaron durum z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
20.04.23r. |
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, słupki kalarepki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, papryka czerwona.
Herbata owocowa.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. z ogórka kiszonego, pietruszki i marchewki.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
21.04.23r. |
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa koperkowa.
Gołąbki z sosie pomidorowym.
Kompot z truskawek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|