27.02-10.03.2023 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
27.02.23r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, słupki kalarepki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, pastą Shreka ( twarożek i świeża bazylia), pomidor.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z pieczarek.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
28.02.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, jajkiem i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej, mandarynka.
|
Zupa kapuśniak.
Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, pora i pomidora.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
01.03.23r.
|
Płatki owsiane na mleku z żurawiną, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, polędwicą sopocką, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Knedel z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
02.03.23r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka ze świeżych owoców z jogurtem naturalnym.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
03.03.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą lisiecką i białą rzodkwią.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, maślanka truskawkowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Ruskie pierogi z okrasą, sur, słupki marchewki.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
PN
06.03.23r.
|
Chleb graham z masłem, serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko pieczone z czekoladą, orzechy nerkowca.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot truskawek i gruszek.
|
WT.
07.03.23r.
|
Płatki zbożowe na mleku, bułka z sezamem z masłem i powidłami śliwkowymi, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą , szynką tradycyjną, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa węgierska z mięsem, papryką i pomidorem.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kiwi.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
08.03.23r.
|
Chleb amarantus z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Deserek jogurtowy z galaretką truskawkową, brzoskwiniami i biszkoptem.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur, buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot z wiśni.
|
CZW.
09.03.23r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka wrocławska z masłem i miodem, marchewka do chrupania.
Herbata z cytryną.
|
Chleb słonecznik z masłem, pastą z twarożku i makreli wędzonej, papryka czerwona.
Herbata owocowa.
|
Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem gwiazdki.
Racuchy drożdżowe z jabłkiem na maślance, cukier puder do posypki.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
10.03.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa koperkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|