Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
19.10.20r.
|
Zacierka na mleku, bułka wrocławska z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb razowy z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa jarzynowa.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot z jabłek.
|
WT.
20.10.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i miodem, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki.
Potrawka z kurczaka z jarzynami i kapustą białą, ziemniaki.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
ŚR.
21.10.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Kawa inka.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, winogrona.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Kiełbasa biała w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot z czarnej porzeczki.
|
CZW.
22.10.20r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka zwykła z masłem, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną
|
Chleb amarantus z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Zupa koperkowa z ciecierzycą.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
PT.
23.10.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku, pomidorów i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa ze świeżych owoców.
Herbata z cytryną.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Karkówka w sosie z kaszą pęczak, sur. kalafior z bułką tartą.
Kompot wieloowocowy.
|
PN
26.10.20r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem i rzodkiewką.
Herbata owocowa.
|
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty.
Naleśniki zapiekane z serem białym i musem truskawkowym.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
WT.
27.10.20r.
|
Rogal z masłem i dżemem brzoskwiniowy, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata cytryną i imbirem.
|
Zupa kalafiorowa.
Spaghetti bolonese.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
28.10.20r.
|
Chleb amarantus z masłem, sałatą, piersią pieczoną z indyka (wyrób własny), pomidory koktajlowe.
Kawa inka
Herbata z cytryną.
|
Babka piaskowa, śliwka.
Herbata z cytryną.
|
Barszcz ukraiński na zakwasie z fasolą.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
CZW.
29.10.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szpinakowa z ryżem.
Gulasz z piersi kurczaka w białym sosie, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z malin i gruszek.
|
PT.
30.10.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, kiełbasą swojską i rzodkiewką.
Kawa inka.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Pyzy z mięsem, sur. z czerwonej kapusty.
Kompot z wiśni i jabłek.
|