2.11-13.11.2020 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
02.11.20r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, polędwicą sopocką, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z białym serem i cukrem trzcinowym.
Kompot z malin i gruszek.
|
WT.
03.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, twarożku i makreli wędzonej, ogórek konserwowy.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, winogrona.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Kotlet schabowy, ziemniaki, sur. buraczki zasmażane.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
04.11.20r.
|
Chleb amarantus z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata miętowa.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczana ze śmietaną i cukrem.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
CZW.
05.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń waniliowy z kaszy jaglanej, mandarynka.
Herbata z cytryną .
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy.
Kompot ze śliwek.
|
PT.
06.11.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem , sałatą, żółtym serem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
Herbata z cytryną.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PN
09.11.20r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, szynką tradycyjną i rzodkiewką.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron ryżyk zapiekany z jabłkami i bitą śmietaną.
Kompot porzeczki czarnej i gruszek.
|
WT.
10.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa inka.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem, wafelek zbożowo- ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem , kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
ŚR.
11.11.20r.
|
NARODOWE
ŚWIĘTO
NIEPODLEGŁOŚCI
|
CZW.
12.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka
( twarożek, świeża bazylia), słupki kalarepki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym z ryżem, sur. sałata w sosie winegret.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PT.
13.11.20r.
|
Chałka z masłem, kakao, cząstki gruszki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka ryżowa z szynką, papryką, ogórkiem zielonym i kukurydzą, chleb tradycyjny z masłem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa z brokułów z zacierką.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|