Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
16.11.20r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron pszenny z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
17.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, polędwicą drobiową i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Pierogi ruskie z okrasą, sur. słupki ogórka zielonego.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
18.11.20r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i miodem, cząstki jabłka.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Gulasz z piersi kurczaka z ryżem, sur. ogórek kiszony.
Kompot z wieloowocowy.
|
CZW.
19.11.20r.
|
Chleb magnus z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, słupki kalarepki.
Kakao.
Herbata z cytryną
|
Ciasto drożdżowe z kruszonką, mandarynka.
Herbata owocowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
20.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku, pomidorów i szczypiorku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Barszcz czerwony na zakwasie.
Kaszotto z indykiem, pieczarkami i zielonym groszkiem.
Kompot z truskawek.
|
PN
23.11.20r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka wrocławska z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, kiełbasą swojską i rzodkiewką.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa fasolowa.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Mandarynka.
Kompot z malin i jabłek.
|
WT.
24.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kiszonym.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serem białym, cząstki gruszki.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Makaron penne w sosie bolońskim.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
25.11.20r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, piersią pieczoną z indyka (wyrób własny) i ketchupem, słupki ogórka zielonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Deserek jogurtowy z galaretką truskawkową, biszkoptem i brzoskwiniami.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Leniwe kopytka z cukrem trzcinowym, sur. marchewka z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
CZW.
26.11.20r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb amarantus z masłem, żółtym serem, papryką czerwoną i kiełkami warzyw.
Herbata miętowa.
|
Żurek domowy z jajkiem i kiełbasą.
Filet z morszczuka w cieście, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot wieloowocowy.
|
PT.
27.11.20r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka ze świeżych owoców.
Herbata z cytryną.
|
Zupa cebulowa.
Karkówka w sosie z kaszą pęczak, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek i jabłek.
|