11 - 22.10. 2021 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Wioletta Tokarska
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
11.10.21r.
|
Zacierka na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i ogórkiem kiszonym.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot ze śliwek i gruszek.
|
WT.
12.10.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z czarnej porzeczki.
|
ŚR.
13.10.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem zapiekanym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa grysikowa.
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem, sur. marchewka w słupkach.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
14.10.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, karkówką pieczoną (wyrób własny) i papryką żółtą.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babka piaskowa, winogrona, kefir.
.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Kotlet mielony z ryby i jajek z natką pietruszki, ziemniaki, sur. pomidory ze śmietaną i cebulką.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
Pt.
15.10.21r.
|
Chałka z masłem, śliwka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, pastą Shreka ( twarożek, świeża bazylia), pomidory koktajlowe.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
PN
18.10.21r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kiełbasą swojską i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
WT.
19.10.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Strucla z białym serem, sok jabłkowy 100%.
|
Zupa krupnik.
Pyzy z mięsem, sur. z czerwonej kapusty.
Kompot z wiśni.
|
ŚR.
20.10.21r.
|
Kasza jaglana na mleku, bułka grahamka z masłem i powidłami śliwkowymi, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata z malin.
|
Zacierka na rosole drobiowym.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z porzeczki czarnej .
|
CZW.
21.10.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, indykiem pieczonym (wyrób własny), ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, cząstki gruszki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa fasolowa.
Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym.
Kompot z jabłek.
|
PT.
22.10.21r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z pomidorem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem, chrupki kukurydziane.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron penne w sosie bolońskim z mięsem i warzywami.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|