25.10 - 05.11. 2021
Opracowały: Katarzyna Górny
Wioletta Tokarska
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
25.10.21.
|
Chleb graham z masłem, pastą z twarożku, pomidorów i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe z owocami, kefir.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kapuśniak.
Gulasz z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. marchewka z chrzanem.
Kompot z truskawek .
|
WT.
26.10.21r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta z piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
27.10.21r.
|
Chleb amarantus z masłem, sałatą, szynką jak ze wsi i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej, winogrona.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryba w cieście, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
CZW.
28.10.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem wędzonym , słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa koperkowa z ciecierzycą.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym i miodzie.
Kompot ze śliwek.
|
PT.
29.10.21r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, papryka czerwona w słupkach.
Herbata owocowa.
|
Zupa ryżowa.
Bigos z kapusty świeżej i kiszonej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
01.11.21.
|
Wszystkich Świętych
|
WT.
02.11.21r.
|
Zacierka na mleku, bułka maślana z rodzynkami, cząstki jabłka.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, pastą z twarożku i tuńczyka, ogórek zielony.
Herbata rumiankowa.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
03.11.21r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, marchewka do chrupania.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb amarantus z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
CZW.
04.11.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Schab w sosie z kaszą pęczak, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek.
|
PT.
05.11.21r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, szynką z kurczaka, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kiwi, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|