8.11 - 19.11.2021
Opracowały: Katarzyna Górny
Wioletta Tokarska
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
08.11.21r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą.
Kompot z truskawek i gruszek.
|
WT.
09.11.21r.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa jarzynowa.
Leniwe kopytka z serem białym i cukrem trzcinowym, sur. marchewka z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną.
Kompot z wiśni.
|
ŚR.
10.11.21r.
|
Bułka wrocławska z masłem i miodem, winogrona.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka z makaronem ryżyk, szynką, żółtym serem, jajkiem, ogórkiem ziel., papryką czerw. i kukurydzą., chleb tradycyjny z masłem.
Herbata miętowa.
|
Rosół drobiowy z ryżem.
Pałki z kurczaka pieczone, ziemniaki, sur. pomidory ze śmietaną.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
CZW.
11.11.21r.
|
NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
|
Pt.
12.11.21r.
|
PRZEDSZKOLE NIECZYNNE
|
PN
15.11.21r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą swojską i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Jabłko.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
16.11.21r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z wiśniami i miodem, chrupki kukurydziane.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki zasmażane.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
ŚR.
17.11.21r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka zwykła z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata z malin.
|
Zupa krem z dyni hokkaido z grzankami.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem., sur. słupki kalarepki.
Kompot z porzeczki czarnej
|
CZW.
18.11.21r.
|
Chałka z masłem, pół banana.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb amarantus z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną.
Herbata owocowa.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej i marchwi.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
PT.
19.11.21r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Strucla z białym serem, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa koperkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|