03-14.03.2025 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
03.03.25r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z twarożku i pomidorów suszonych, słupki marchewki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka zbożowe, pół pomarańczy, kefir.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
04.03.25r. |
Płatki jęczmienne na mleku, bułka grahamka z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kurczakiem gotowanym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami.
Ryż gotowany na mleku i zapieczony z jabłkami i cynamonem, bita śmietana.
Kompot z truskawek.
|
ŚR.
05.03.25r. |
Chleb tradycyjny z masłem, serem żółtym, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej z musem truskawkowym.
|
Zupa pieczarkowa.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z wiśni.
|
CZW.
06.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem zapiekanym drobiowym i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną. |
Bułka drożdżowa z białym serem, mandarynka.
Herbata owocowa.
|
Zupa grysikowa.
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
07.03.25r.
|
Chleb razowy z dynią z masłem, sałatą, kiełbasą Lisiecką i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Pierogi z kapustą kiszoną i ziemniakami , okrasa.
Kompot z jabłek.
|
PN.
10.03.25r.
|
Chałka z masłem, cząstki jabłka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Talerz warzyw ( papryka czerwona, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, marchewka), kefir.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron kokardki ze szpinakiem, piersią kurczaka i twarożkiem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
11.03.25r.
|
.Chleb graham z masłem, żółtym serem wędzonym, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko pieczone z czekoladą, orzechy włoskie.
|
Zupa fasolowa.
Kotlet mielony z indyka, ziemniaki, sur. sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
12.03.25r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, polędwicą sopocką i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Żurek domowy z jajkiem i białą kiełbasą.
Knedel z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
13.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z musem gruszkowym , miodem i gorzką czekoladą, wafelki zbożowo- ryżowe.
|
Zupa kapuśniak.
Karkówka w sosie z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
PT.
14.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z pastą z makreli wędzonej, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowo kakaowy, mandarynka.
|
Zupa jarzynowa.
Naleśniki z parówką z fileta piersi kurczaka i żółtym serem, ketchup, sur, słupki kalarepki.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|