11.04- 22.04.2022 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Wioletta Tokarska
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
11.04.22r.
|
Chałka z masłem, cząstki jabłka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, żółtym serem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami i papryką czerwoną.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
WT.
12.04.22r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i rzodkiewką.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Mandarynka.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
13.04.22r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kons.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Zupa fasolowa z kluseczkami.
Kiełbasa biała w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek .
|
CZW.
14.04.22r.
|
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem , szpinakiem, szynką jak ze wsi i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną, sur. słupki marchewki.
Kompot wieloowocowy.
|
Pt.
15.04.22r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z jajek i szczypiorku i z pomidorem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Babka na jogurcie,
kiwi.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Ryba w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot wiśni i gruszek.
|
PN
18.04.22r.
|
Poniedziałek
Wielkanocny
|
WT.
19.04.22r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka maślana z rodzynką z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta z piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb
tradycyjny z masłem, i rzodkiewką.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron durum z sosem truskawkowym na śmietanie i jogurcie naturalnym.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
20.04.22r.
|
Chleb graham z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy, kefir, marchewka do chrupania.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
21.04.22r.
|
Bułka wrocławska z masłem i miodem, cząstki gruszki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarogu , tuńczyka i papryki czerwonej.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz wołowy z kaszą pęczak, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z porzeczki czerwonej i gruszek.
|
PT.
22.04.22r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, schabem benedykta i ogórkiem kiszonym.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa ryżowa.
Pierogi ukraińskie, sur. słupki kalarepki.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|