Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
09.05.22.
|
Kasza jaglana na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną .
|
Zupa botwinka.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Śliwka.
Kompot z truskawek.
|
WT.
10.05.22r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów, papryka w słupkach.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka ze świeżych owoców z jogurtem naturalnym.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
11.05.22r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidory koktajlowe.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z wiśniami, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa fasolowa.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. z młodej kapusty i marchewki z koperkiem.
Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
12.05.22r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, schabem pieczonym ( wyrób własny) i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan, kefir.
|
Zupa jarzynowa.
Pampuchy na parze z musem truskawkowym.
Kompot z jabłek.
|
PT.
13.05.22r.
|
Rogal z masłem i dżemem morelowym, marchewka do chrupania.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, żółtym serem , pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grysikowa.
Ryba w panierce, ziemniaki, sur. ogórek małosolny (wyrób własny).
Kompot z rabarbaru i jabłek.
|
PN
16.05.22r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata koperkowa.
|
Zupa szpinakowa z ryżem.
Leniwe kopytka z cukrem trzcinowym, sur. z marchewki, jabłek, słoneczniku i żurawiny.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
17.05.22r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Strucla z białym serem, kiwi.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Kotlet schabowy, ziemniaki, sur. młoda kapusta z koperkiem i śmietaną.
Kompot rabarbaru i gruszek.
|
ŚR.
18.05.22r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką jak ze wsi i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron durum z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
19.05.22r.
|
Chleb amarantu z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Deserek jogurtowy z galaretką, brzoskwiniami i biszkoptem.
|
Zupa ogórkowa.
Potrawka z kurczaka z jarzynami , ryż brązowy.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PT.
20.05.22r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, jajkiem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, cząstki gruszki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot porzeczki czarnej i jabłek.
|