25.09-06.10.2023 r.
Opracowała; Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
25.09.23r.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, żółtym serem , pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
|
Zupa grysikowa.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem , kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
WT.
26.09.23r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kiełbasą krakowską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa
Makaron pełnoziarnisty z masłem, serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
27.09.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, pomidor.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem, ciastka biszkopty.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z wiśni.
|
CZW.
28.09.23r.
|
Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, sałatą, indykiem pieczonym ( wyrób własny) i papryką żółtą.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton kakaowy zbożowy, słupki marchewki.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i ryżem.
Knedle ze śliwkami.
Kompot z truskawek i gruszek.
|
Pt.
29.09.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka ( świeża bazylia, twarożek ), pomidor.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babka piaskowa, winogrona.
|
Żurek domowy z jajkiem i kiełbasą.
Schab w sosie, kasza jęczmienna i gryczana, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot ze śliwek.
|
PN.
02.10.23r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i rzodkiewką.
Herbata owocowa.
|
Zupa koperkowa.
Risotto z piersią kurczaka i jarzynami.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
03.10.23r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z jajek i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel z wiśniami, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Zupa kapuśniak.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
ŚR.
04.10.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym.
Kompot ze śliwek.
|
CZW.
05.10.23r.
|
Rogal z masłem i dżemem brzoskwiniowy,
słupki kalarepki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, żółtym serem podwędzanym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej z pomidorem i porem.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
Pt.
06.10.23r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z twarogu i makreli wędzonej, ogórek konserwowy.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane,
śliwka.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Leczo z cukinii z kiełbasą, kolorową papryką i pomidorem.
Kompot wieloowocowy.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|