23.10 -03.11.2023 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
23.10.23r.
|
Rogal z masłem i dżemem brzoskwiniowym, słupki kalarepki.
Mleko
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pieczenią dworską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa.
Kotlet jajeczny, ziemniaki, sur. marchewka z groszkiem na gęsto.
Kompot z jabłek.
|
WT.
24.10.23r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z twarożku, pomidora i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy z orzechami i nasionami chia bez cukru,
pół jabłka, kefir .
|
Zupa kapuśniak.
Gulasz z indyka z makaronem kokardki, sur. sałata z sosem winegret.
Kompot z porzeczki czarnej.
|
ŚR.
25.10.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kluski z mięsem, sur. z kapusty czerwonej , pora i kukurydzy.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
CZW.
26.10.23r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka zwykła z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i papryką żółtą.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa grochowa.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
Pt.
27.10.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej, winogrona.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. z ogórka kiszonego , marchewki i pietruszki.
Kompot ze śliwek.
|
PN.
30.10.23r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
|
Zupa grysikowa.
Leniwe kopytka z serem białym, cukier trzcinowy, sur. z marchewki, jabłka, żurawiny i słonecznika.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
WT.
31.10.23r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z makreli wędzonej, papryka żółta.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i gorzką czekoladą, ciastka biszkopty.
|
Zupa krem z dyni Hokkaido z
grzankami.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
01.11.23r.
|
WSZYSTKICH
ŚWIĘTYCH
|
CZW.
02.11.23r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem, twarożkiem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki drobiowe na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Ryż gotowany na mleku i zapieczony z jabłkami.
Kompot wieloowocowy.
|
Pt.
03.11.23r.
|
Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, słupki marchewki.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babka piaskowa, kefir z miodem , mandarynka.
|
Zupa krupnik.
Bigos z kapusty kiszonej i białej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|