17.06-28.06.2019 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
17.06.19r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i makaronem ryżyk.
Gulasz z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. marchewka ze śmietaną, chrzanem i żurawiną.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
WT.
18.06.19r.
|
Chleb amarantus z masłem sałatą, polędwicą drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Arbuz, ciastka owsiane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Naleśniki z białym serem i polewą truskawkową.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
19.06.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, kiełbasą swojską, jajkiem i papryką czerwoną. Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza manna na mleku na gęsto, czekolada, truskawki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Filet z miruny w cieście, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z rabarbaru i gruszek.
|
CZW.
20.06.19r.
|
BOŻE CIAŁO
|
PT.
21.06.19r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem.
Herbata z cytryną
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron penne w sosie bolońskim.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
PN
24.06.19r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka wiosenna z serkiem wiejskim, sałatą, pomidorem , ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem, chleb zwyczajny z masłem.
Herbata owocowa.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Udziec z indyka w sosie, ziemniaki, sur. kalafior z bułką tartą.
Kompot z rabarbaru i gruszek.
|
WT.
25.06.19r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Kiełbasa biała z rożna z ketchupem i musztardą, chleb zwyczajny.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną.
Kompot z truskawek
|
ŚR.
26.06.19r.
|
Chleb magnus z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem, słupki ogórka zielonego.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Brzoskwinia, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Bigos z młodej kapusty z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot z malin i gruszek.
|
CZW.
27.06.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami, wafelek zbożowo- ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Pulpety z piersi kurczaka w sosie koperkowym, ziemniaki, sur. ogórek małosolny.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
PT.
28.06.19r.
|
Kasza jaglana na mleku, bułka wrocławska z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, schabem z kotła i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|