01-09.08.2019 r.
Opracowały; Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
CZW.
01.08.19r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
PT.
02.08.19r.
|
Chleb razowy z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną
|
Arbuz, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z porzeczki czarnej.
|
PN
05.08.19r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z szynki na gorąco z ketchupem, chleb zwyczajny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki z ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
06.08.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem, pomidor koktajlowy.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Maślanka truskawkowa, bułka maślana z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki z jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
07.08.19r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z ciętej fasolki żółtej z ziemniakami.
Makaron durum z sosem jagodowym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
08.08.19r.
|
Chałka z masłem, kakao,
cząstki gruszki
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. sałata z rzodkiewką i śmietaną.
Kompot z malin .
|
PT.
09.08.19r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, żółtym serem, kiełbasą swojską, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Brzoskwinia ciasteczkowa, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|