03-14.01.2022 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Wioletta Tokarska
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
03.01.22.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, schabem benedykta i rzodkiewką.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
WT.
04.01.22r.
|
Chałka z masłem, kakao, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
ŚR.
05.01.22r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, słupki papryki.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko, ciastka słomka ptysiowa, kefir.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
06.01.22r.
|
Święto Trzech Króli
|
PT.
07.02.22r.
|
Przedszkole nieczynne.
|
PN
10.01.22r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z rodzynkami, marchewka do chrupania.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
|
Zupa fasolowa.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
11.01.22r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z tuńczyka i twarożku z rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Strucla z białym serem, pół gruszki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kapuśniak.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. sałata lodowa w sosie winegret.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
ŚR.
12.01.22r.
|
Chleb graham z masłem, szpinakiem, kiełbasą swojską i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa ryżowa.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
13.01.22r.
|
Bułka wrocławska z masłem i miodem, mandarynka.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, ogórkiem kiszonym i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa jarzynowa.
Spaghetti bolonese.
Kompot wieloowocowy.
|
PT.
14.01.22r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z wiśniami, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Zupa buraczkowa.
Kotlet mielony z morszczuka z natką pietruszki, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|