22.04 - 03.05. 2019 r.
Opraowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
22.04.19r.
|
PONIEDZIAŁEK
WIELKANOCNY
|
WT.
23.04.19r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka grahamka z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i makaronem gwiazdki.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Chipsy suszone jabłuszka.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
24.04.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szpinakowa z ryżem.
Leniwe kopytka z bułką tartą, sur. z marchewki i jabłek ze słonecznikiem i żurawiną.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
CZW.
25.04.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, cząstki pomarańczy.
Herbata owocowa.
|
Zupa grysikowa.
Bigos z kapusty kiszonej i białej z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
PT.
26.03.19r.
|
Chleb razowy z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną
|
Budyń waniliowy z musem truskawkowym, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. sałata w sosie winegret.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
PN
29.04.19r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
30.04.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną.
Herbata z cytryną.
|
Chałka z masłem, kakao, pół jabłka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z malin i gruszek.
|
ŚR.
01.05.19r.
|
ŚWIĘTO
PRACY
|
CZW.
02.05.19r.
|
PRZEDSZKOLE
NIECZYNNE
|
PT.
03.05.19r.
|
ŚWIĘTO
NARODOWE
3 MAJA
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|